søndag den 10. oktober 2010

Bucket list #1: Dúné

En ærlig erkendelse.

Vi lægger indlægget her ud i forsvarsposition: Det er kikset og lidt for meget, men ikke desto mindre en vanedannende besættelse. Dúné! (Nu må I altså ikke blive bange!). "Stages"-dvden er slidt til ukendelighed, land, rige og pengepung rejst tynde og timer blevet spenderet i lange køer klemt mellem togskinnesmil og Kitty-ører, og det er med fuldt overlæg i et spinkelt håb om at føle blot et strejf af gruppens afsmittende livsappetit. Vi er forelskede i hele den festlige og jordnære pakke; Mattias, Ole, Malte, Cecilie, Piotrek, Simon og Danny.

Længe har vi nydt musikken fra Dúné, der rammer en gylden stil som falder i både Clotildes associationsprægede og Julies "kolde øl og rundkreds"-musiksmag. Men da vi stod i Tivoli som nybagte studenter, studenterugerne var afsluttede, sommerferien overstået og vi var overladt med en nyvunden, ukendt og ubegrænset frihed og nysgerrighed på livet, virkede sangene ekstra stærkt. Dúné, de formulerede, de forstod og de delte, eller i hvert fald havde haft, den spændende, men angstprovokerende rodløshed vi stod og står med. De sætter ord på følelsen af begrænsning, lysten til at flygte og opfordrer til at nyde ungdommen. De gør det, vi drømmer om!

Beundringen og fascinationen af det uopnåelige betager os - vi drives i den grad af at kæmpe, af at have mål og forhåbninger. Dúné er som en håndgribelig måde at få en smagsprøve på alle vores diffuse drømme, mens vi forbereder os på de store "hovedspring". Helt teenage-agtigt med mavepiner, bløde knæ og desperation over udsolgte billetter (håber virkelig, at I sætter pris på vores blottende ærlighed). Ikke at vi kæmper om autografer og fanbilleder. Nej, det er vi sgu for stolte til (ligesom vi desværre er til at tage affære, for vi har efterhånden forspildt op til flere chancer med mundlamhed). Vi vil så gerne opleve dem som mennesker!
Bucket list #1 (er et ydmygt og håndgribeligt ønske): Få en almindelig sludder, som ikke er ført af pligt eller medlidenhed, med medlemmerne, især Mattias, fra Dúné. 

Det er det, vi mener:
Get it, get it! Det er det vi skal!
Følg med og se mere på: www.dunesite.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar